Carlisme. Partit Carlí de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Correu Català de la Solidaritat

Entre el conjunt d’ONGs que actuen de forma seriosa volem destacar, ara, Oxfam Internacional, una família humanitària formada per 13 organitzacions que debaten sobre els temes per assolir un compromís com a grup. A casa nostra, és més coneguda per Intermón, una entitat sorgida de l’agrupació d’antigues missions de l’entorn de la Companyia de Jesús, que ja disposaven d’una experiència gairebé centenària.

El Correu Català de la Solidaritat vol destacar la sinergia d’aquest treball conjunt, ja que els permès compartir recursos i ser més efectius, sobre tot en àrees com acció humanitària, emergències o campanyes. Una efectivitat que prové de compartir informació, captar diners conjuntament i millorar el treball a desenvolupar comptant amb les organitzacions locals, ja que el seu objectiu es treballar en benefici de les persones que ho necessiten. Una unitat de forces que, també, els fa incidir en els governs a escala mundial.  

Una forma d’actuar, la d’Oxfam Internacional que presenta dues variants: la formal, amb grups de treball regionals i nacionals que decideixen les necessitats i prioritats del treball conjunt de tots els Oxfam; i l’informal de discussió de les persones que treballen sobre el terreny i que els permet conèixer de primera mà les necessitats i oportunitats reals de la població. Un conjunt de tasques que, en el primer món, no resultarien habituals, que van des de la compra de ramat; ajudar que les persones prenguin les seves decisions d’invertir en aliments, enviar els seus fills a l’escola o mantenir els animals més resistents; combatre les desigualtats de gènere –violència, no tenir dret a l’herència, ablacions...-, i considerar les dones com agents actives del seu desenvolupament i donant suport als moviments de dones.

La resposta humanitària, sens dubte, els hi porta a l’assistència a civils, protegint-los directament de la violència o mitjançant tasques d’incidència política –sobre tot des dels EUA i la UE- promovent el “bon govern”, tot i respectant les lleis internacionals, i tractant de que sigui la societat civil la que s’involucri en les negociacions i posin els temes sobre la taula per resoldre els conflictes.

Intermón Oxfam www.IntermonOxfam.org compta amb més de 250.000 socis, i les seves accions arriben a 50 països, on treballen amb 371 organitzacions locals, invertint més de 37,5 milions de dòlars en projectes de desenvolupament i de resposta humanitària a curt i llarg termini.

L’experiència d’Intermón Oxfam i la seva lluita contra la pobresa conforma la seva opinió de què l’actual situació és fruit de l’incompliment dels drets humans que els governs han acceptat. Acabar amb la pobresa, declaren, és més qüestió de compromís que de manca de recursos. Proposen la lluita contra la pobresa extrema, la més terrible, la de les persones que no tenen menjar, aigua potable, ni salut, que els seus fills no poden anar a l’escola; la de les persones que pateixen la inhumanitat, el conflicte i el trauma que allò comporta, la violència, la gent desplaçada i les víctimes en camps de refugiats.

Intermón Oxfam posa a l’abast de tothom, en el primer món, les seves botigues de comerç just, dóna suport a campanyes com Armes sota control, exigeix que els governs dediquin el 0,7% del Producte Interior Brut als països en vies de desenvolupament, tracta d’implicar la societat civil, i als més joves, en favor dels desafavorits en una Crida Mundial d’Acció contra la Pobresa.

 

©Partit Carlí de Catalunya