Carlisme. Partit Carlí de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contra la pena de mort

En el camí vers un món més humà, les organitzacions que treballen a favor dels drets humans han obtingut una gran victòria moral.  Aquest 22 de novembre de 2007, la 3a. Comissió de l’Assemblea General de l’ONU ha aprovat una resolució històrica a favor d’una moratòria de la pena de mort en tot el món.

Però, malgrat aquest triomf, i encara que el retrocés de la pena de mort és evident, no podem oblidar que, en 2006, al menys 1.591 persones van ser executades en 25 països. Kuwait i Iran registren el major nombre d’execucions per càpita. A més, el 91 per cent de les execucions es van realitzar a Xina, Iran, Pakistan, Irak, Sudan i EUA. També, a causa del secretisme dels Estats, es calcula que entre 19.000 i 25.000 persones continuen condemnades a mort en tot el món. Vietnam, per exemple, considera un secret d’Estat qualsevol informació sobre la pena capital.

A Xina es practiquen el 65 per cent de totes les execucions. Oficialment, reconeix 1.001, però altres fonts consideren que són entre 7.500 i 8.000 persones. En el país que celebrarà el Jocs Olímpics de 2008, qualsevol persona pot ser condemnada i executada per 68 delictes, inclús no violents com el frau fiscal, malversació de fons i els relacionats amb drogues. A fi de rentar la seva imatge davant l’Olimpíada de Pequin, el 31 d’octubre de 2006 va ser aprovada una esmena legislativa per la qual el Tribunal Suprem Popular està facultat per revisar totes les condemnes a mort dictades.

Iran va executar 177 persones en 2006, any en què va reprendre les execucions per lapidació. Iran és el principal país executor de menors.

La província de Punjab en Pakistan agrupa el major nombre de les 82 execucions del 2006.

Irak és ja el quart país més executor, amb 65 condemnats en 2006. El recurs a la pena de mort va en augment, i en ocasions s’imposa la pena després de confessions televisades, denuncies de tortura no investigades i judicis injustos sense cap garantia.

Amb el mateix nombre d’execucions, Sudan, que basa el seu Codi Penal en la interpretació de la llei islàmica, preveu penes com la flagel·lació, l’amputació de membres i la mort per lapidació o enforcament.

En 2006, Estats Units va executar 53 persones.  Els EUA continuen condemnant i executant persones amb greus malalties mentals, així com negres i hispanoamericans sense recursos econòmics.

El Correu Català de la Solidaritat demana la desaparició de la pena de mort del Codi Penal de tots els països de la terra.

 

©Partit Carlí de Catalunya