Carlisme. Partit Carlí de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 de Maig de 2010

La gran crisi econòmica de la globalització ha deixat fora de joc a Governs, organismes internacionals, partits polítics, patronals i sindicats. Ningú ni gens ha servit per a controlar un sistema financer, corruptor i corromput, que campa pels seus respectes i que obliga a Governs i organismes internacionals a acudir en la seva ajuda, i que representa a l’economia especulativa, aquella que enfonsa particulars, families, empreses i països. Un conjunt d’especuladors financers que, refugiats als paradisos fiscals, parasiten a l’economia real, la de producció i serveis, la d’empresaris, tècnics i treballadors.

Crisi econòmica, crisi política i crisi institucional, que és conseqüència de la profunda crisi moral que tenalla la nostra societat, en la qual aquells sindicats, finançats i esplèndidament subvencionats pel règim de la cella, són dirigits per Cándido Méndez (UGT) i Ignacio Fernández Toxo (CCOO), que dicten la política econòmica d'un govern, i dels seus corresponents governs territorials, de bon tros simbolisme, poc realisme i cap solució concreta.

En la seva resposta a la crisi sobren paraules i promeses i es troben a faltar mesures concretes per a afrontar la recessió i generar ocupació, per a superar els problemes de liquiditat, de creixement i els estructurals. Gens d'optimitzar mesures de protecció social i de creació d'ocupació digna, ni d'articular una reforma fiscal justa per a redistribuir els recursos. Ni un sol pla estratègic per a sobreviure a la crisi, solament improvisació, imprevisibles anuncis mediàtics de ZP desconeguts fins a per el seu propi govern, i un profund sectarisme que està duent a l'enfrontament entre persones i entre territoris mitjançant permanents campanyes de desprestigi contra l’adversari polític i mediàtic, que fan servir una antiquada verborrea radical. Únicament, globus sonda per a temptejar la reforma laboral o el canvi en el sistema de pensions. En la seva demagògia, barregen ignorància i propaganda política partidista que només dóna per a menjar a uns pocs amb carnet. A la resta, als treballadors, aquesta classe política corruptible i corruptora només ens utilitza perquè siguem el tamboret per al seu ascens.

Uns governs, el de Rodríguez Zapatero, i els de diverses Comunitats Autònomes, que considera que el dèficit públic són “vots per a avui”, sense preocupar-los que sigui fam per l’endemà i en l'esperança de qui vingui després que se l’empassi. Un continu mirar cap a altre costat quan s'emet un deute públic, insostenible pel tipus d'interès que ens obliga a pagar el mercat internacional, que hipoteca el nostre futur.

Gens de pragmatisme per a ajustar-se a la realitat d'una imparable despesa pública, sense establir-ne cap tipus de prioritats, tot i que les despeses superen, amb escreix, els ingressos públics. Cap plantejament creïble de reducció del dèficit públic, només confusió ideològica i debilitat política que obliga a submissions polítiques i socials contranatura.

Ni un estricte pla d'austeritat que impliqui a tots els sectors de la societat i no s'encebi exclusivament en els treballadors. Ben al contrari, augment del nepotisme i del sectarisme, increment de les despeses en publicitat institucional del govern de Rodríguez Zapatero, que presagia un avenç electoral, en un context que sindicats i patronals es mantenen enrocats en les seves posicions, atents al finançament i a les subvencions públiques.

Governs desapareguts davant una realitat de cinc milions de persones en atur i de més de vuit milions d'éssers humans vivint per sota del llindar de la pobresa, i uns sindicats institucionals paralitzats per la veu del seu amo, que es dobleguen davant les exigències del poder, que actuen com corretges de transmissió de les seves necessitats polítiques i conformen els cors i danses que acompanyen a les festes d'exaltació governamentals i a les contínues maniobres de distracció massiva del PSOE, i els seus adlàters, amb les quals tracten d'amagar una política econòmica i social erràtica, amb les quals tracten de dissimular la seva participació majoritària en les més de 500 causes obertes per corrupció i en les milers de denúncies que afloren en els mitjans de comunicació. Com reflecteixen les enquestes, la classe política és el problema que, en aquests moments, preocupa a la societat per davant del terrorisme i de la inseguretat ciutadana.

Perduts el nord, el sud, l'est i l'oest, ni el penell sindicalisme del règim ni l’atomitzat sindicalisme alternatiu, mou peça, ni davant la tragèdia de l'atur, que sembla ser que únicament ha de preocupar a les famílies de qui el pateix.

Nosaltres, els treballadors carlins, davant aquest 1r. de Maig, tornem a plantejar la necessitat d'una profunda autocrítica en el si d'un moviment obrer, que segueix plantejant-se els problemes dels treballadors amb pensaments de segles pretèrits que no responen a la realitat d'un temps en el qual cada minut més de 100 persones creuen el llindar de la pobresa en el món.

Perquè un altre món és possible, RECUPEREM L’ESPERANÇA!

¡Visca l’1 de Maig!

 

©Partit Carlí de Catalunya